Estonian Air lõpetas täna personaliga kollektiivlepingu

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tero Taskila, Estonian Air juhatuse esimees.
Tero Taskila, Estonian Air juhatuse esimees. Foto: Raigo Pajula

Estonian Airi juhatuse esimees Tero Taskila teatas, et ettevõte lõpetas täna oma töötajatega kollektiivlepingu - leping oli aegunud ega arvestanud turuolukorraga.

Taskila avaldas lootust, et pilootide ja salongipersonali ametiühingutega suudetakse jõuda kokkuleppele ning sõlmitakse uus kollektiivleping, mis arvestab muutunud turuolukorda ja tugineb ELi ning Eesti vastavatele regulatsioonidele. «Meie eesmärk läbirääkimistel ametiühingutega on tõsta meeskondade töö efektiivsust praegusega võrreldes 15 protsenti,» rääkis ta.

Taskila möönis, et olukord on nii piirkondlikul kui rahvusvahelisel lennuturul väga keeruline, ent nad seavad eesmärgiks järgmise aasta lõpuks kasumisse jõuda. Ta tunnistas, et ei ole esimese poolaasta tulemustega rahul ning lubas, et nad on teisel poolaastal palju paremad. Samuti ütles ta, et nad püüavad riigilt raha rohkem mitte küsida.

Estonian Air jäi aasta esimese kuue kuu kokkuvõttes 14,9 miljoni euro suurusesse kahjumisse. Firma käive kasvas 24 protsenti 43,9 miljoni euroni.

Taskila tõi välja põhjused, miks poolaasta tulemused nii halvad olid: kallinenud kütus suurendas kulutusi, tootlus langes, konkurents surus piletihindu alla, üleminek uutele reaktiivlennukitele kujunes kulukaks ning uue strateegia ellurakendamine oli ka kulukas.

Sellegipoolest ütles Taskila, et Estonian Air on suurim ja kõige kiiremini kasvav lennufirma Tallinnas ja Euroopas ning iga teine reisija Tallinnas valib Estonian Airi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles