SEB: kasvuvedurist on saanud kivi jala küljes

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

Seni Eesti majanduskasvu vedanud tööstuse nõrgenemine kärbib kasvunumbreid, kirjutab SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe nädalakommentaaris.

«Juunikuised numbrid viitavad sellele, et nii ekspordi kui tööstuse kasv võibki jääda negatiivsele territooriumile vähemasti kuni septembrini, mil tuleb appi tehniline baasefekt, mis numbreid väheke paremaks tuunida aitab, kuid sisuliselt olukorda paremaks ei tee,» kirjutab Arumäe.«Fundamentaalsetes tegurites välisturgudel ilmselt ka teises poolaastas paranemist ei tule, vaid majanduskasvude aeglustumisfaas kestab. Samas ekspordi konkurentsivõime meid ümbritseva mitte eurot kasutavate riikide suunal, sealhulgas meie suurima ekspordituru Rootsi suunal, peaks aina paranema, seoses eurokriisis üha odavneva euroga. Võimalike eksporditurgude asukoha suhtes on Eesti hetkel väga hästi positsioneeritud, need on Euroopas parima kasvupotentsiaaliga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles