EL esitas Euroopa julgeolekuga seotud tööstuse arengukava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni tööstus- ja ettevõtlusvolinik Antonio Tajani julgeolekuga seotud tööstuse arengukava tutvustaval pressikonverentsil.
Euroopa Komisjoni tööstus- ja ettevõtlusvolinik Antonio Tajani julgeolekuga seotud tööstuse arengukava tutvustaval pressikonverentsil. Foto: GEORGES GOBET/AFP

Euroopa Komisjon esitas esmaspäeval Euroopa julgeolekuga seotud tööstuse edendamise tegevuskava, mis peaks innustama seda tööstusharu jätkama oma tegevust Euroopas ja tootma kvaliteetseid turvatooteid.

Julgeolekuga seotud tööstus on üks EL-i suurima kasvu- ja tööhõivepotentsiaaliga sektoreid.

«Turu praegune killustatus nõrgestab Euroopa julgeolekut tagava tööstuse konkurentsivõimet,» ütles Euroopa Komisjoni tööstus- ja ettevõtlusvolinik Antonio Tajani.

Komisjon ettepaneku kohaselt tuleks ühtlustada julgeolekutehnoloogia standardid ja sertifitseerimise kord, kasutada paremini ära tsiviiljulgeoleku ja kaitseuuringute koostoimet ning võtta kasutusele uusi rahastamiskavasid.

«Leppisime kokku selles, kuidas luua tõeline julgeolekutehnoloogiate siseturg. See on äärmiselt oluline, et suudaksime tugevdada oma julgeolekuga seotud tööstuse positsiooni ning panustada nii majanduskasvu ja töökohtade loomisse,» lisas Tajani.

EL-i julgeolekuturu väärtus on 26–36,5 miljardit eurot ja see annab tööd ligikaudu 180 000 inimesele. Selle peamised sektorid on lennundusjulgestus, meresõidu turvalisus, julgeolek piiridel, elutähtsate infrastruktuuride kaitse, terrorismivastane luure, mis hõlmab küberjulgeolekut ja sidet, lisaks inimeste julgeolek, kriisiohjamine ja kaitseriietus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles