ERR.ee: Euroopas tegutsevad Eesti ettevõtted näevad uusi võimalusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turba tootmine Viljandimaal.
Turba tootmine Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmed Euroopa turul tegutsevad Eesti ettevõtted näevad praeguses finantskriisis võimalusi äri laiendamiseks.

Erinevalt üldisest statistikast, mis näitab, et Eesti eksportijatel läheb Euroopas halvasti, näeb terve hulk ettevõtteid finantskriisi tohutuid võimalusi äri laiendamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Hollandi ettevõte Sphangnum impordib Eestist turvast läbi Kolga-Jaanis asuva tütarettevõtte Kraveri. Ettevõtte juht Nick van de Griendt rääkis, et turvas on Euroopast otsas, ent nõudlus selle järgi taimekasvatuses on tohutu ning ta usub, et finantskriis mõjub ärile hästi, sest inimeste huvi aianduse vastu tõuseb.

Kui Sphangnum veab Eestist välja töötlemata toormaterjali ning emafirma asub Hollandis, siis hoopis teistsugusel ärimudelil põhineb Frankfurtis tegutsev finantsettevõte SALS.A - see firma pakub Saksamaal avaliku- ja erasektori finantsjuhtidele lahendusi, kuidas planeerida oma tulusid ja kulusid.

Euroopa Komisjoni andmetel on Eesti ettevõtjad eksportturgudel üle keskmise aktiivsemad.

«Eesti plussiks tuleb öelda seda, et julgus minna uutele turgudele on Eestis märksa suurem kui mõnes teises liikmesriigis,» kinnitas Euroopa Komisjoni ettevõtete konkurentsivõime direktor Maive Rute.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles