Kolm BLRT väikeaktsionäri lõid ühisfirma BLRTHolding

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi juht Fjodor Berman.
BLRT Grupi juht Fjodor Berman. Foto: Raigo Pajula.

Juuni lõpus ilmus äriregistrisse kolme BLRT väikeaktsionäri loodud osaühing BLRTHolding.

Firma asutajate sekka kuuluvad Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko, lisaks on omanikeringis Vladimir Toropov, kel on kahest eelmisest väiksem osalus.

Gnidin veab BLRT suuromaniku Fjodor Bermaniga vägikaigast juba mitu aastat, süüdistades viimast vähese info jagamises BLRT väikeomanikele.

Hiljuti üritas suuromanik lükata Gnidinit välja ettevõtte nõukogust, ent Harju maakohus seda ei lubanud. Gnidini BLRT nõukogu liikme volitused kehtivad kuni 2014. aasta detsembrini, kuid 2011. aasta juulis otsustas BLRT muuta lepingutingimusi ning alates eelmise aasta juulist ei ole ettevõte Gnidinile nõukogu liikme tasu maksnud.

Gnidin on varem tahtnud ka erikontrolli korraldamist BLRT juhtkonna tegevuse üle. Juuni alguses otsustasidki aktsionärid selle läbiviimise.

Gnidin tegi ettepaneku kontrollida äriühingu aktsiatega seotud tehinguid ajavahemikul 1. jaanuar 2007 kuni 31. detsember 2011, et Fjodor Bermani investeerimisfirma, BLRT aktsionär Ferriol OÜ esitas omakorda ettepaneku laiendada kontrolliperioodi kogu aktsiaseltsi tegevusajale alates selle asutamisest, lootes leida ka vigu Gnidini tegemistes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles