Google soovib jõuda Euroopa Komisjoniga kokkuleppele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google otsimootor
Google otsimootor Foto: Toomas Huik / Postimees

Google on konkurentsimoonutuste süüdistustega seotud hiigeltrahvist pääsemise nimel nõus Euroopa Komisjoniga koostööd tegema.

Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia andis tehnoloogiahiiglasele konkurentide kaebustega tutvumiseks ja nendega tegelemiseks aega juuli alguseni. Tähtaegadest mitte kinnipidamise korral lubas Almunia esitada firmale konkurentsi moonutamise ja koostööst keeldumise eest ametlikud süüdistused, vahendab Reuters.

«Me esitasime Euroopa Komisjonile nelja probleeme tekitava ala kohta omapoolsed ettepanekud ja oleme ka tulevikus avatud koostööle suunatud,» ütles Google’i esindaja Al Verney.

Euroopa Komisjon tunnistas ettepanekute kättesaamist, kuid ei soovinud neid detailsemalt kommenteerida.

Google sattus uurimise alla, kuna erinevad konkurendid, kaasaarvatud varasemalt Euroopa Komisjonilt hiigeltrahvi saanud Microsoft kaebasid firma otsingumootori väidetavate konkurentsimoonutuste ning sisu kopeerimise üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles