USA võlg tõusis mai lõpus 15,77 triljoni dollarini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide lipp.
Ameerika Ühendriikide lipp. Foto: Margus Ansu

USA riigivõlg kasvas mai lõpus 15,77 triljoni dollarini ja eelarvepuudujääk moodustab tänavu 8,3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), selgub teisipäeval avaldatud Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) andmetest, kirjutab Kauppalehti.

Eurodes on USA riigivõlg 13,15 triljonit, mis ületab 24 protsendipunktiga eurotsooni 9,4 triljoni euro suurust võlga. Tuleval aastal peaks USA riigivõlg OECD hinnangul kasvama 110 protsendini SKT-st.

USA võlast on 5,2 triljonit riigivõlakirjadena välisinvestorite käes. Enim ehk 1,1 triljonit on neid Hiina ja 1,06 triljonit Jaapani valduses.

OECD prognoosib USA majanduskasvuks sel aastal 2,4 ja järgmisel aastal 2,6 protsenti. Kuid seda võib tunduvalt kärpida eelarvevaidlus. Nimelt kavatsevad demokraadid ja vabariiklased eelarvevaidluse lahendada peale presidendivalimisi. Juhul kui kokkulepet enne aasta lõppu ei saavutata, jõustuvad automaatselt suured eelarvekärped, mis järsult vähendaksid riigi majanduskasvu, kirjutab OECD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles