Välisriigid püüavad aktiivselt Leedu energiaprojekte takistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: Scapix

Välisriigid ja nende luureteenistused püüavad Leedus õhutada rahvustevahelist vaenu ning sotsiaalseid pingeid ja takistada Leedul strateegiliste energiaprojektide elluviimist, öeldakse Leedu julgeolekuameti esmakordselt avaldatud ülevaates.

Julgeolekuameti hinnangul kujutavad Leedule erilist ohtu jõupingutused, mille eesmärk on takistada Leedu gaasisektoris tehtavaid struktuurireforme, Visaginase tuumajaama ehitamist ja Ignalina tuumajaama konserveerimist.

Ameti hinnangul on oodata lähiaastail välisluureametite tegevuse hoogustumist, et tekitada Leedus kõikvõimalikke pingeid ja õõnestada inimeste usaldust riigi poliitilise süsteemi vastu. Samuti on andmeid, et välisriikides tegutsevatele Leedu firmadele on avaldatud survet ning et osa Leedu ärimeeste tegevust on püütud takistada ja taotletud, et nad püüaksid mõjutada Leedu poliitilisi otsuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles