BLRT korraldab tõenäoliselt sisekontrolli

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT
BLRT Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

BLRT Grupp kutsub 7. juunil kokku korralise aktsionäride üldkoosoleku, kus otsustakse tõenäoliselt ettevõtte erikontrolli läbiviimine.

Üldkoosoleku päevakorras on kontserni auditeeritud 2011. aasta majandusaasta aruande kinnitamine ja aktsiakapitali vastavusse viimine euro nõuetele. Aktsionäride OÜ Ferriol (Fjodor Bermani investeerimisettevõte) ja Mihhail Gnidini ettepanekul lisatakse päevakorda ka erikontrolli läbiviimise otsustamine.

Gnidin on teinud ettepaneku kontrollida äriühingu aktsiatega seotud tehinguid ajavahemikul 1. jaanuar 2007 kuni 31. detsember 2011. Ferriol OÜ on esitanud ettepaneku laiendada kontrolliperioodi kogu aktsiaseltsi tegevusajale alates selle asutamisest ning samuti laiendada kontrollitavate küsimuste ringi.

BLRT Grupi juhtkond toetab võimalikult laialulatusliku kontrolli teostamist.

Varem on Gnidin esitanud Harju maakohtusse hagi, et tunnistada kehtetuks ASi BLRT Grupp eelmise üldkoosoleku otsus, millega seotud enamusomanike häälte toel loobuti ettevõtte aktsiatega toimunud salajaste tehingute tagamaade uurimisest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles