IMFi juht soovitab euroriikidel Kreekat rohkem abistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde ütles BBC Radio 4-le, et Euroopa Liidu (EL) liikmesriigid peaksid kaaluma Kreeka suuremat rahalist toetamist, et see riik püsiks rahaliidus, edastas Bloomberg News.

Sellega seoses soovitab ta EL-i liidritel põhjalikult kaaluda ohte, mida Kreeka lahkumine rahaliidust võib finantsturgudele tekitada.

Samuti soovitab ta neil valmis olla kriisi mis tahes tagajärgedeks.

Kreeka olukorda muudab Lagarde'i sõnul keeruliseks see, et valijate sõnum on vastuoluline - nad hääletavad säästuprogrammi ja abipakette toetavate erakondade vastu, kuid ise väidavad, et soovivad Kreeka jätkamist rahaliidus.

IMF-i juht tunnustab Kreeka rahanduspoliitika edusamme, kuid möönab, et väga palju jääb veel ära teha. Vaja on korda saada maksude kogumine ja suurendada avaliku sektori tõhusust. Sõltumata sellest, mis valitsuse Kreeka saab, nende reformide tegemisest Kreeka ei pääse, rõhutas Lagarde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles