Põllumajandusminister: sularaha igasse Eestimaa valda

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir Valdor Seeder
Helir Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tegi rahandusminister Jürgen Ligile ettepaneku algatada krediidiasutuste seaduse muudatus, millega igale Eestis tegutsevale krediidiasutusele pannakse kohustus tagada sularaha alaline ja tasuta kättesaadavus vähemalt iga linna ja valla territooriumil.
 

üksnes oma majanduslikust kasust, mis on viinud selleni, et hõredamalt asustatud maapiirkondades pole pangakontoreid ega ka sularahaautomaate, vahendab Saarte Hääl.

Kui suuremates linnades sularahaautomaatide võrgustikud üksteist ebamajanduslikult dubleerivad, siis maapiirkondades on sularahaautomaate liiga vähe.
Põllumajandusministri hinnangul peaks riik tagama, et sularaha kättesaadavus muutuks samatähenduslikuks teiste eluliselt oluliste avalike teenustega.
Seederi hinnangul peaks riik motiveerima krediidiasutusi oma sularahaautomaatide teenuseid rohkem konsolideerima, mille tulemusel võiks tekkida ühine optimaalne sularahaautomaatide võrgustik sarnaselt Soomes väljaarendatud OTTO sularahaautomaatide süsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles