Eurostat: viis riiki ei täitnud mullu eelarveülesannet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurostat: viis riiki ei täitnud mullu eelarveülesannet.
Eurostat: viis riiki ei täitnud mullu eelarveülesannet. Foto: SCANPIX

Eurostati esmaspäeval avaldatud andmetel ei täitnud viis euroriiki – Kreeka, Iirimaa, Hispaania, Küpros ja Holland – eelmiseks aastaks seatud eelarvepuudujäägi vähendamise ülesannet.

Portugal, Itaalia, Prantsusmaa ja Belgia suutsid aga rakendada selgeid abinõusid, mis võimaldavad neil lähitulevikus viia eelarvepuudujäägi alla kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Kreeka pidi eelarvepuudujäägi langetama 7,8 protsendile, kuid tegelikult oli see 9,1 protsenti SKTst. Hispaanial olid need näitajad 6,6 ja 8,5 protsenti, Iirimaal 10,1 ja 13,1, Hollandil 3,7 ja 4,7 ning Küprosel 4,5 ja 6,3.

Läti suutis eesmärgiks seatud 4,5 protsendi asemel langetada eelarvepuudujäägi 3,5 protsendile, kuid Leedu läks natuke üle lubatud piiri ehk selle eelarvepuudujääk oli 5,3 protsendi asemel 5,5 protsenti SKTst.

Tunduvalt vähendas oma eelarvepuudujääki Saksamaa: 4,3 protsendilt ühele protsendile SKTst.

Kolmel riigil, sealhulgas Eestil, oli eelarve ülejäägiga. Ungaril oli see 4,3 protsenti, Eestil 1,0 ja Rootsil 0,3 protsenti SKTst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles