Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ettevõtja Planet42 raskustest: Aafrika klientidel on Euroopaga võrreldes nõrgem maksedistsipliin

Copy
Auto Lõuna-Aafrika Vabariigis. Pilt on illustratiivne.
Auto Lõuna-Aafrika Vabariigis. Pilt on illustratiivne. Foto: Arthur Brognoli / Pexels

Planet42 saatuselöökideks said ärimudeli, riskide hajutamise ja küsitava rahastuse probleemid, kirjutab Eleving Groupi tegevjuht Modestas Sudnius Äripäevas.

Planet42 ümber kuhjunud probleemide lõplikku ulatust saame hinnata alles aastate pärast, kuid mitmed Balti globaalse haardega ettevõtted on tõestanud, et Sahara-aluses Aafrikas võib saavutada edu, kui ettevõtte ärimudel on piisavalt läbi mõeldud, riskid hoolikalt ning läbipaistvalt juhitud ning rahastusmudel selge ja mitmekesine.

Aafrika klientidel on Euroopa turgudega võrreldes nõrgem maksedistsipliin, mistõttu tuleb nende distsipliini hoidmiseks palju rohkem pingutada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Postimees kirjutas augustis alguses, et Lõuna-Aafrikas tegutseva Eesti autorendifirma Planet42 omanikfirma Inclusion OÜ teavitas oma investoreid raskustest ja laenude plaanijärgsete intressi- ning põhiosamaksete ajutisest peatamisest.

Firma raskused tõukasid vaimse tervise kriisi tuntud investori Jaak Roosaare vaimse tervise kriisi. Äriregistri andmetel kuulvad Planet42 investorite hulka ka Bolti kaasasutaja Martin Villig, investor Kristi Saare ja muusik Tanel Padar.

Paar nädala tagasi teatas ettevõtte on käivinud saneerimise, et vältida pankrotti. «Olukord on keeruline, kuid mitte lootusetu,» sõnas Planet42 juht Eerik Oja.

Eleving Group on Planet42 konkurent transpordivaldkonnas ning nad tegutsevad samuti Aafrikas.

Tagasi üles