Nicholas Hodac ütleb, et kalorite ja suhkru tarbimise vähendamine inimeste toitumises nõuab terviklikku lähenemist, kus avaliku ja erasektori sidusrühmad peavad koostööd tegema. «Euroopa karastusjookide sektor on võtnud endale kohustuse toetada tervislikumaid eluviise Euroopas ja vähendanud selleks toodete suhkrusisaldust erinevate meetmete abil, nagu toodete koostiste muutmise, uute toodete väljatöötamise ja väiksemate pakendimõõtude kasutamisega portsjonite paremaks kontrollimiseks. Suhkruta ja madala kalorsusega versioonid moodustavad praegu üle 30 protsendi karastusjookide müügist kogu Euroopas ja mitmel turul isegi üle 40 protsendi.»
Hodac lisab, et sektor ei oodanud siduvaid õigusakte ega maksusüsteeme, et toetada ELi eesmärki muuta tervislikumate valikute tegemine tarbijate jaoks lihtsamaks. «Selle tõestuseks on muljet avaldavad pingutused toodete reformuleerimisel, mille tulemusena on ka paljudes nendes riikides, kus makse ei ole rakendatud, vähenenud magustatud jookide suhkru- ja kalorisisaldus.»
Ta toob välja, et isegi nendes vähestes riikides, kus karastusjookide maksustamine on kiirendanud toodete reformuleerimist, ei ole selgeid tõendeid, et rasvumise ja ülekaalulisuse näitajad oleksid vähenenud.
Karastusjookide sektor on jätkuvalt esimene ja ainus sektor, kes võttis vastavalt ELi üleskutsele endale kohustuse vähendada 2020. aastaks keskmist lisatud suhkrute kogust 10 protsendi võrra. 2021. aastal võttis UNESDA taas kohustuse vähendada aastatel 2019–2025 karastusjookide keskmist lisatud suhkruid veel 10 protsendi võrra kogu ELi 27 liikmesriigis ja Ühendkuningriigis. See tähendab, et 2025. aastaks väheneb keskmine lisatud suhkrute kogus kokku 33 protsenti võrreldes 2000. aastaga.