Soome rahandusminister: pensionikärped pole välistatud

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Pensioniraha.
Pensioniraha. Foto: Josh Appel/Unsplash

Soomes jõustub esmaspäevast mitmesuguste toetuste vähendamine, ent rahandusminister Riikka Purra ei välista, et edaspidi kärbitakse ka pensione, kirjutab ERR.

Rahandusminister Riikka Purra ei välistanud ajalehele Ilta-Sanomat antud intervjuus, et hakatakse vähendama ka pensione. Nädalavahetusel avalikustatud avaliku arvamuse küsitlus näitab, et 60 protsenti vastanutest jätaks pensionid puutumata, 32 protsenti vähendaks aga ka pensione.

Majandusasjatundjad on seda meelt, et pensionide kärpimist ei tohiks välistada: esiteks on see väga suur osa eelarvekuludest ja teiseks tähendaks pensionide puutumata jätmine suuremaid maksutõuse ja kärpeid mujal.

Valitsus on lubanud uued kärped ja muud ümberkorraldused teatavaks teha aprillikuu jooksul.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Postimees kirjutas 28. märtsil, et Eesti pensionärid saavad aprillist pensionilisa. Töötavad pensionärid peavad aga arvestama ühe olulise nüansiga.

Alates 1. aprillist 2024 tõuseb pension seoses indekseerimisega. See võib mõjutada töötavate pensionäride maksuvaba tulu suurust. Sellega seoses peaksid töötavad pensionärid üle vaatama oma maksuvaba tulu kasutuse, teavitab sotsiaalkindlustusamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles