VIDEOD Skandaalse logistikafirma eksjuhid jäid lõplikult süüdi

PM Majandus
Copy
Kohtusse minnakse selgust saama. Pildil on kohtuhaamer.
Kohtusse minnakse selgust saama. Pildil on kohtuhaamer. Foto: Kristjan Teedema

Logistikafirma Via3L Spedition endised juhid Elmer Maas ja Lauri Latt jäid usalduse kuritarvitamises lõplikult süüdi, sest riigikohus ei võtnud nende kaitsja kaebust menetlusse, kirjutab Äripäev.

Riigikohus jättis menetlusse võtmata eksjuhte kaitsnud Oliver Nääsi määruskaebuse ja seega jõustus Tallinna ringkonnakohtu süüdimõistev otsus, millega karistati nii Elmer Maasi kui ka Lauri Latti kaheaastase vangistusega, mis jääb täielikult täitmisele pööramata, kui nad kolmeaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu toime ei pane.

Kui Harju maakohus mõistis nii Maasi kui ka Latti kevadel õigeks, siis ringkonnakohus tegi vastupidise otsuse.

Pikemalt loe Äripäevast.

Lauri Latti ja Elmer Maasi kaitsjad vandeadvokaat Oliver Nääs ja vandeadvokaadi abi Elise Altroff esitasid määruskaebuse riigikohtule 31.oktoobril. 28.detsembril on riigikohus avaldanud, et Juhan Sarv, Saale Laos, Velmar Brett otsustasid kaebust mitte riigikohtu menetlusse võtta.

Postimees kirjutas 3. oktoobril, et logistikaettevõtte Via3L Spedition juhatuse liige Raul Otsa ütles ettevõtte kasuks langetatud kohtuotsuse kohta, et tal on hea meel, et ringkonnakohus tuvastas, et firma eksjuhid kantisid firma tühjaks ning et see polnud tavapärane äritüli, nagu väitis vastaspool.

«Ringkonnakohus on hästi aru saanud, mis tegelikult toimus,» ütles Otsa Postimehele. Ta toonitas, et see pole veel jõustunud kohtuotsus, sest süüdimõistetud firmajuhid võivad seaduse järgi selle riigikohtusse edasi kaevata.

Postimees kirjutas, et tuntud logistika- ja transpordifirma Via3L Spedition OÜ suuromanikke tabas 2018. aasta juuli alguses nädalavahetusel šokk, kui nad avastasid, et firma on sisuliselt tühi – läinud on autod, haagised, kontoritarbed ja töötajad. Endised juhatuse liikmed väidavad, et tegemist on laimu ja valeinfoga.

Süüdistuste alla jäänud Elmer Maas ja Lauri Latt olid logistikafirma juhatusse kuulunud juba 2011. aastast saati. Latt oli ka Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni juhatuse esimees ja ta on korduvalt meedias sõna võtnud. Nii Maas kui Latt olid ka Via3L Speditioni omanikud: kummalegi mehele kuulus toona 11,25 protsenti ettevõtte aktsiateks.

Mõlemad mehed ütlesid advokaadi suu läbi toona Postimehele, et nad pole midagi omastanud ega varastanud, vaid nad lahkusid firmast, kuna kõik läbirääkimised ettevõtte enamusosanikega jooksid tupikusse.

2018. aastal kirjutas Postimees ka, et mitmekümne miljonilise käibega ettevõtte 20 töötajat ja juhid lahkusid majast päeva pealt, jättes maha tööandja logoga sussid, mõned alkoholipudelid ja arvutite kuvarid.

Postimees käis tühjaks tõstetud firmas kohapeal. Video, mis ettevõttes avanes:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles