Nordica eksjuht Jan Palmer: Eesti ei vaja oma lennufirmat (6)

PM Majandus
Copy
Nordica eksjuht Jan Palmer.
Nordica eksjuht Jan Palmer. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Estonian Airi ja Nordica endine juht Jan Palmer ütles intervjuus ETV saatele «Pealtnägija», et tema hinnangul ei saanud nõukogu Nordica tegevusest eriti aru ja teda isiklikult lennufirma halva käekäigu pärast süüdistada on madal, sest Nordica viisid kahjumini ootamatud tarneraskused lennunduses, kirjutab ERR.

«Mina, kes ma olen olnud selles äris nii pikka aega, olen näinud suundumusi, et valitsustel ei tohiks lennufirmasid olla. See on liiga keeruline äri,» ütles Palmer.

«Riigiabi eeskirjade tõttu on omanikul, näiteks riigil, võrreldes erasektori ettevõttega nii palju piiranguid,» selgitas ta.

Ajakirjaniku küsimusele, kas Eesti vajab kunagi tulevikus riigile kuuluvat lennufirmat, vastas Palmer, et kindlasti ei vaja.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Postimees kirjutas augustis, et esialgsetel andmetel oli Nordic Aviation Groupi ehk Nordica ja XFly konsolideeritud kuue kuu koondkäive 54,9 miljonit eurot ja kahjum 7,2 miljonit eurot.

Seetõttu tegi kliimaminister Kristen Michal riigifirma nõukogule ülesandeks viia ettevõttes läbi erikontroll, hindamaks ettevõtte tegevust perioodil 2020. aasta algusest kuni 2023. aasta juuli lõpuni, sealhulgas tuvastamaks kujunenud negatiivse majandusseisu põhjused.

Palmer lahkus ametist omal soovil.

Novembris on firma kahjum juba 11,9 miljoni eurot.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles