Lepik: Eesti peab tootlikkust tõstma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lepik.
Kristjan Lepik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tark Investori omaniku Kristjan Lepiku sõnul peavad Eesti ettevõtted majanduskriisis toimetulekuks alandama palkasid või tõstma tootlikkust.


Lepiku sõnul ei saa esimest varianti ehk palkade vähendamist lõputult kasutada, kuna see viiks meid krahhini. Sestap jääbki üle vaid tootlikkuse tõstmine.

Lepik lisas, et Eesti peaks olema kvaliteetsem allhankija. Praegu oleme tootearenduse viimases otsas, suur raha liigub seal esimeses otsas, kus on bränding ja tootearendus, rääkis Lepik.

Investeerimisnõustaja sõnul on Eesti endiselt Nokia otsinguil, kuid lähema viie aasta jooksul seda niikuinii ei leita. «Täna näeme Nokiat kõrgel mäe otsas, kuid me ei tea, mis tee sinna viib või mis riietus sinna minekuks seljas olema peab,» sõnas Lepik, lisades, et Eestil on praegu vale strateegia. «Praegu on strateegia kiire majanduskasvu tagamine. See on vale strarteegia. Me peaksime mõtlema, kuidas ellu jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles