Tallinna börsi juht: investorid ootavad nüüd kasvu asemel kasumit

PM Majandus
Copy
Clevoni robotkuller Viljandi tänaval 2022. aasta suvel. Firma läks 2022. aastal börsile, kuid on nüüd teatanud lahkumisest.
Clevoni robotkuller Viljandi tänaval 2022. aasta suvel. Firma läks 2022. aastal börsile, kuid on nüüd teatanud lahkumisest. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Tallinna bärsi juht Kaarel Ots, ütles et väikestel kasvule orienteeritud ettevõtetel on viimasel ajal raskem raha kaasata, kuna rahale on tekkinud hind ning investorid ootavad ettevõtetelt pigem kasumit kui kasvu, kirjutab ERR.

Tallinna börsi alternatiivnimekirjas First North kauplev kastirataste tootja Hagen Bikes pidi esmaspäeval vähese huvi tõttu aktsiate teisese pakkumise tühistama. Nädala pärast lahkub First Northilt ka isejuhtivaid kaubikuid arendanud Clevon, kes väikeaktsionäre välja ei osta.

Paljud ettevõtted, mis on täna raskustes, on kasvule orienteeritud suhteliselt alustavas faasis ettevõtted, kelle kasvuplaanid on üles ehitatud soodsale rahale, sõnas Ots. «Nüüd seda sisuliselt pole enam võimalik teha, sellise hinnaga vähemalt enam mitte,» märkis ta.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Postimees kirjutas üleeelmisel nädalal, et Clevon lahkub börsilt. Ettevõtte jäi aasta esimese kuue kuuga 3,3 miljoni euroga puhaskahjumisse. Clevoni teatel on praeguseks ettevõtte finantsseis muutunud veelgi keerulisemaks. Firma aktsia hind oli alates börsitulekust langenud 74 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles