VIDEO Ansip hoiatas Kallast: kui üritada varad lihtsalt kahte hunnikusse panna, tuleb suur pahandus (21)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Andrus Ansip on Elektrilevi eraldamise plaani suhtes skeptiline.
Andrus Ansip on Elektrilevi eraldamise plaani suhtes skeptiline. Foto: Mihkel Maripuu

Ekspeaminister Andrus Ansipi sõnul on tal raske mõista valitsusjuht Kaja Kallase soovi eraldada Elektrilevi Eesti Energia kontsernist, kuna see võib riigile kaasa tuua umbes miljardi euro suuruse finantskohustuse.

Ansipi teatel rääkis Kallas Elektrilevi eraldamise vajadusest juba enne peaministriks saamist. «Minu erakonna praegune juht Kaja Kallas kirjutas oma blogis juba 2013. aastal, et elektri jaotusvõrk tuleks Eesti Energiast eraldada kümne aasta jooksul. Seda pole juhtunud, Elektrilevi on endiselt Eesti Energia omanduses,» kõneles Ansip Elektrilevi konverentsil «Pinge 2023. Sajand Eesti elektrivõrku».

Ekspeaministri sõnul pole ta isiklikult tänase valitsusjuhi motiividest siiani aru saanud. «Kui tahta midagi teha, siis tuleb kõigepealt vastata küsimusele, miks seda teha - miks eraldada? Mis Eesti rahvas sellest võidab? Ja kui on olemas veenev vastus, miks seda teha, siis on juba lihtsam otsida vastust küsimusele, kuidas seda teha. Miks oleks hea Elektrilevi Eesti Energiast eraldamine, seda ma väga hästi ei mõista,» hindas Ansip, kes asus seejärel erinevaid argumente analüüsima.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles