Kolm TalTechi professorit said maailmakuulsa raamatuauhinna (3)

PM Majandus
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna Ragnar Nurkse instituudi professorid Rainer Kattel, Wolfgang Drechsler ja Erkki Karo.
Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna Ragnar Nurkse instituudi professorid Rainer Kattel, Wolfgang Drechsler ja Erkki Karo. Foto: TalTech

Maailma üks olulisemaid juhtimisalaste raamatute auhindu, mis kannab George R. Terry nime, tuli sel aastal Eestisse – auhinna pälvisid Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna Ragnar Nurkse instituudi professorid Rainer Kattel, Wolfgang Drechsler ja Erkki Karo ühistöös valminud raamatu eest.

Raamat kannab pealkirja «How to Make and Entrepreneurial State: Why Innovation Needs Bureaucracy», mis selgitab avaliku sektori poliitikakujundamise ja elluviimise võimekuste arendamist.

Raamatu andis välja Yale ülikooli kirjastus. Auhind anti Eesti professoritele üle äsja Bostonis toimunud Academy of Management aastakonverentsil.

«Oleme ülimalt uhked, et TalTechi professorite trio mitmete aastate töö on saanud ühe väärikaima globaalse juhtimisteadlaste kogukonna tunnustuse. Suur rõõm, et murrangulised ideed, mis meie ülikoolis on idanenud, kõnetavad maailma juhtimisteaduste tippe ning mõte avaliku juhtimise agiilsest stabiilsusest on inspireerimas erineva taustaga lugejaid üle maailma,» ütles majandusteaduskonna dekaan Mari Avarmaa.

Raamatut arvustades märkis komisjon, et raamat lähtub klassikalisest ja kaasaegsest organisatsiooniteooriast, majandussotsioloogiast ja poliitökonoomiast, et eemalduda valitsevast narratiivist riigist kui erasektori innovatsiooni passiivsest soodustajast.

«Raamatus pakutakse välja uus, ettevõtliku riigi mudel – riik, mis investeerib aktiivselt innovatsiooni ja ettevõtlusesse ning koordineerib seda erinevate vahendite, sealhulgas otseinvesteeringute, riigihangete, poliitikate ning strateegiliste partnerluste kaudu erasektori partneritega. Kokkuvõttes on see raamat murranguline panus ülemaailmsetesse juhtimisalaste teadmistesse,» rõhutas komisjon.

Raamatu autorid on kolmest põlvkonnast koosnev akadeemiline meeskond, kes on töötanud koos pikka aega, raamat on nende peaaegu kümneaastase koostöö tulemus, mille fookuses on olnud küsimus - kuidas avalik sektor peab olema optimaalselt korraldatud, et innovatsiooni toetada ja ellu viia.

Terry auhind antakse raamatule, mis on viimase kahe aasta jooksul andnud silmapaistvaima panuse juhtimisalaste teadmiste ülemaailmsesse edendamisse.

Selle aasta auhinnakomitee liikmed olid Julian M. Birkinshaw (London Business School); Todd Bridgman, (Wellingtoni Victoria ülikool) ; Tiziana Casciaro (Toronto Ülikool); Matteo Cristofaro, (Rooma Tor Vergata ülikool); Mattia Gilmartin (New Yorgi ülikool); ja Paula Jarzabkowski (Queenslandi ülikool).

Auhinda välja andev Academy of Management on juhtiv juhtimis- ja organisatsiooniteadlaste kutseühendus. 1936. aastal asutatud AOM-i ülemaailmne kogukond on praegu ligi 18 000 liikmeline ja hõlmab enam kui 120 riigi teadlasi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles