Ülemiste keskuse juht: palgatõusuks on paljudes ettevõtetes ruumi küll ja küll

PM Majandus
Copy
Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.
Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles Äripäevale, et nõustub osalt siseministri väljaütlemisega, et suure kasumiga firmades on töötajate palgatõusuks ruumi.

Pärnits tõdes, et mõnes ettevõttes on kasumid suured, kuid inimesed, kes seal töötavad, saavad suhteliselt vähe palka. «Ma arvan, et meie mõtteviis ei tohiks langeda Bangladeshi odavtööjõu tasemele. Eestis ei ole see nii jõhker, aga loomulikult ükski tööandja ei taha ülemäära palka maksta,» rääkis ta Äripäeva raadiosaates «Kuum tool».

Loe pikemalt Äripäevast

«Kui vaatan kasuminumbreid ja meenutan, kuidas (tööandjatega – toim) alampalga tõstmisest rääkisime, siis tundub küll, et väga paljud ettevõtjad, kes ütlesid, et alampalga tõstmine on kurjast, panevad päris palju töötajate raha kasumina tasku,» ütles sotside juhist siseminister Lauri Läänemets Eesti Ekspressile antud intervjuus, mis ilmus laupäeval.

Eile selgitas Läänemets väljaütlemist enda Facebooki kontol ning lisas, et ajal, kui Eesti pered ja ka ettevõtted näevad kurja vaeva, et ellu jääda ja konkurentsis püsida, teatavad majanduse, riigi ja ühiskonna seisukohast kriitilise tähtsusega ettevõtted rekordkasumitest.

Üle-eelmisel nädalal teatas Swedbank, et nende Eestis teenitud poolaasta kasum oli 214 miljonit eurot, SEB pank teenis Eestis sama perioodiga 49 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles