Kinnisvarainvestor avaldas, miks on praegu hea aeg üürikortereid osta

PM Majandus
Copy
Kortermajade arendus. Pilt on illustratiivne.
Kortermajade arendus. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Kinnisvarainvestor Algis Liblik ütles, et üüriturg on praegu Eestis väga terve ja hea koha peal, sest ülepakkumine on lõppenud, kirjutab Äripäev.

«Pool aastat tagasi oli Tallinnas 1600 korterit üüripakkumises, oli selge ülepakkumine, tekkis hinnasurve ja korterite väljaüürimise perioodid läksid pikemaks. Praegu on pakkumises jälle kortereid alla 1300. Kuna paljud inimesed ei saa kallima euribori tõttu üüriturult oma kodudesse liikuda ja oma kodu osta, siis see on vesi üüriinvestorite veskile,» ütles Liblik Äripäeva raadios.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kuue kuu euribor, millega on seotud enamik eluasemelaene Eestis, on praegu 3,892 protsenti. Euribor langes viimati veidi, kuid mitmete analüütikute sõnul võib see lähiajal jätkuvalt tõusta. Näiteks LHV analüütik Kristo Aab ütles sellel nädalal Postimehele, et euribor tõuseb ilmselt nelja protsendini.

Majandusekspert: kinnisvarasektoris on tarbijatele keeruline olukord

Luminor panga peaökonomist Lenno Uusküla teatas juuni lõpus Postimehele saadetud ülevaates, et kinnisvara ostujõud vaikselt taastub.

«Ostjatel on olnud aega valida endale tegelikult sobivat eluaset,» teatas Uusküla.

«Lühivaates pole kinnisvara sektori ja majanduse tulevik kuigi helge. Eesti majanduse väljavaade lähiaastatel on keeruline. Majanduslangusest taastumine võib tuua küll lühiajalise kasvu, kuid väga kiire hinnatõusu tulemusel oleme järsku hinnakonkurentsivõimes palju kaotanud,» lisas ta.

«Pikemas vaates Eesti kinnisvara hinnad kasvavad. Kasvav ostujõud tähendab endiselt kinnisvara nõudluse kasvu, seda isegi olukorras, kus noored põlvkonnad on eelmistest märksa väiksemad. Meie palgatase on märgatavalt madalam Euroopa Liidu keskmisest ning kinnisvara hinnad on madalamad Euroopa Liidu keskmisest. Arvestades eestlaste suurt kinnisvaralembust, on nõudlus jätkuvalt suur,» märkis Uusküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles