Tallinna börsi juht selgitas, mida võiksid investorid uute börsifirmade puhul jälgida

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots.
Tallinna börsi juht Kaarel Ots. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Tallinna börsi juht Kaarel Ots ütles Äripäeva raadiole, et Tallinki suuromaniku Infortari aktsiad võivad börsile tulles osutuda populaarseks. Uute börsifirmade puhul peab ta oluliseks, et investorid viiksid end kurssi ettevõtte äriplaaniga.

«Ma loodan väga, et nad võiksid jõuda veel selle aasta sees börsile. Ma usun, et sellel on kõik rahvaaktsia tunnused,» sõnas Ots Infortari kohta. Ta lisas, et Infortar on investeerimisettevõte, mille sarnaseid hetkel Tallinna börsil pole, seega võiks investoritel firma vastu huvi olla.

Suurt huvi ennustab Ots ka Alexela aktsiate järgi, kes varem avaldanud soovi börsile tulla. Otsa sõnul on võimalik, et Alexela jõuab börsile järgmisel aastal ning mitu teist firmat on selleks samuti soovi avaldanud. «Meil on mitu väiksemat ettevõttet, kes pole küll ise seda välja öelnud, kuid kelle huvi on tõsine,» ütles Ots.

Energiakontsern Alexela Varahaldus teatas aasta alguses, et plaanib eristada haldusfirmade kaudu oma tegevusvaldkonnad ja seejärel osa ettevõttest börsile tuua.

Ainult rahavoo põhjal firma hindamine on äärmuslik

Ots rääkis, et finantssektor on viimased paar aastat olnud enam-vähem kindel valik, mille poole investorid peamiselt vaatavad. Kuid inimeste investeerimishuvi mõjutab praegu igapäevakulude suurenemine kõrge euribori ja inflatsiooni tõttu, rääkis Ots.

Uuetesse ettevõttetesse investeerides soovitab Ots investoritel viia end kurssi firmade äriplaaniga ja hinnata selle põhjal, kas firmal on tulevikku. Ainult firma rahavoo jälgimine on Otsa sõnul äärmuslik lähenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles