George Soros annab teatepulga üle

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Ameerika miljardär ja filantroop George Soros.
Ameerika miljardär ja filantroop George Soros. Foto: FABRICE COFFRINI/Scanpix

Ameerika miljardär ja filantroop George Soros ütles Wall Street Journalile (WSJ) antud intervjuus, et annab oma tohutu impeeriumi juhtimise üle poeg Alexander Sorosele.

92-aastane Soros, kes on tuntud ka liberaalse maailmavaate suure toetaja ning avatud ühiskondade fondide (OSF) loojana, ütles intervjuus WSJ-le, et tegelikult ta ei tahtnud pikka aega, et teatepulga võtaks üle keegi tema lastest. «Arvasin, et fonde peaks juhtima keegi, kes sobib sinna ametisse kõige paremini,» ütles Soros.

Tänaseks on miljardär siiski oma meelt muutnud. Mullu detsembris andis ta poeg Alexandrile üle OSFi esimehe koha. Nüüd teatas filantroop, et usaldab 37-aastase Alexandri kätte kogu 25 miljardi dollari suuruse impeeriumi juhtimise. «Ta on selle välja teeninud,» ütles Soros ajalehele.

Alexander Soros, kes samuti loos sõna sai, ütles Wall Street Journalile, et ta on «poliitilisem» kui tema isa ning kavatseb jätkata USA vasakpoolsete poliitkandidaatide toetamist perekonna rahaga. «Nii väga kui mulle ka ei meeldiks poliitikast raha välja võtta, ei saa ma seda teha. Kuni teine pool seda teeb, peame ka meie jätkama,» sõnas Sorose järeltulija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles