Omniva ostis ära nutipostkastide võrgu, mis vahetas omanikku alles kaks kuud tagasi

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Omniva ja Parcel Sea esindajad nutiposkasti juures
Omniva ja Parcel Sea esindajad nutiposkasti juures Foto: Omniva

Riiklik postiettevõte Omniva ostis ära Parcelsea eraklientide nutipostkastide võrgustiku. Tehingu osana saavad uue teenusepakkuja ka kunagised Cleveroni postkastide kasutajad, kes liideti Parcelseaga vaid 2 kuud tagasi.

Märtsi lõpus kirjutas Postimees, et iduettevõte nimega Parcelsea ostab ära Cleveroni isiklike nutipostkastide võrgustiku, asendades seejuures nende olemasolevad postkastid tasuta uute nutipostkastiga.

Toona rääkis Parcelsea asutaja ja tegevjuht Andres Sampka, kuidas erapakiautomaatide soetamine annab neile võimaluse luua nutipostkastidele ühtne avatud standard. «Meie võimalus on pakkuda neile klientidele suuremat väärtust läbi avatud kontseptsiooni, kus nutipostkasti saavad tuua paki kõik kullerid,» kommenteeris ta.

Täna, 22. mail teatas aga riiklik logistikafirma Omniva, et on kogu Parcelsea nutipostkastide võrgustiku endale soetanud. Riikliku postfirma teatel omandatakse Parcelsealt ligi 700 Eestis asuvat nutipostkasti. «Omniva hakkab nutipostkastide renditeenust pakkuma alates juulist. Seni toiminud avatud võrguteenus jätkub ehk nutipostkasti saavad teenindada kõik Eestis tegutsevad kullerettevõtted,» teatas riiklik postfirma pressiteates.

Ligipääs ei kannata

Parcelsea pressiesindaja Johannes Sepp ütles Postimehele, et nutipostkastide müük Omnivale ei olnud viimase kahe kuu jooksul tehtud suunamuutus, vaid plaani osa algusest peale. Sepa kinnitusel ei kahjusta nutipostkastide Omniva omandusse minek kuidagi   eesmärgiks seatud avatuse põhimõtet, kuna Omniva nutipostkastide omanikuna ei saa otsustada selle üle, kes ja mis hinnaga nutipostkasti kaupa tarnib. 

«Nutipostkastid on ehitatud nii, et sinna võib kaupa panna sisuliselt igaüks. Seega ei saa Omniva kuidagi määrata, millise hinnaga teised ettevõtted sinna pakke toovad,» selgitas Sepp.

Küll aga tuleb nutipostkasti rentimise eest maksta kliendil kuutasu, mis Omniva kinnitusel jääb samaks. Praegu küsib Parcelsea sõltuvalt paketist nutipostkasti kasutamise eest 12,9-19,9 eurot kuus.

Omniva äriarenduse juht Mait Mikkeri sõnul avaneb Omniva klientidel edaspidi võimalus tellida oma nutipostkasti kaupa sama hinnaga nagu üldkasutatavatesse pakiautomaatidesse. «Oleme seda lahendust testinud alates veebruarist pilootgrupis ning teenus on klientide seas väga hästi vastu võetud,» lisas Mikker

Parcelsea teatel keskenduvad nemad edaspidi nutipostkasti kasutavate teenuste pakkumisele. «Parcelsea jätkab pesuteenuse pakkumist ja tulevikus ka teiste lisandväärtusteenuste pakkumist nutipostkasti omanikele,» lisas ettevõtte juhatuse liige Andres Sampka.

Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi teatel on neil soov pakkuda nutipostikasti teenust üle Eesti, s.h haja-asustusega maapiirkondades. «Paki- ja postiteenus muutub üha personaalsemaks ja mida mitmekülgsemalt ning kodu lähedasemalt me saame teenust osutada, seda parem. Näeme, et tulevikus saab igaüks oma kodu juures või naabriga kahasse kasutada nutipostkasti, kuhu on võimalik tellida nii esmatarbe- kui ka muid tooteid,» märkis Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles