Cleveron müüs maha erapakiautomaatide võrgustiku

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Parcelsea asutajad vasakult: Indrek Jürgenson, Andres Sampka, Tanel Raun
Parcelsea asutajad vasakult: Indrek Jürgenson, Andres Sampka, Tanel Raun Foto: Parcelsea OÜ

Nutipostkaste tootev iduettevõte Parcelsea ostis ära Cleveron erapakiautomaatide võrgustiku.

Seniste Cleveroni nutipostkasti omanike jaoks tähendab tehing seda, et kliendi soovil asendatakse nende senine Cleveroni toode tasuta Parcelsea nutipostkastiga. 

Parceltea teatel jääb teenuse kuutasu samaks ehk erapostkasti teenuse eest tuleb välja käia 9,99 eurot kuus. Kui soovida kasutada aga Parcelsea lisateenuseid: Omniva abil tavalise pakiautomaadi hinnaga pakkide koju tellimist, pakkide tagastamist ja saatmist, voodilinade ja üksikesemete pesuteenust, tuleb välja käia 12,9 eurot kuus.

Parcelsea sõnul annab Cleveroni erapakiautomaatide soetamine neile võimaluse luua nutipostkastidele ühtne avatud standard, mille raames saaksid kastide omanikud kasutada eri pakikandjate lahendusi koos mitmete lisateenustega. 

Tehinguga kasvab Parcelsea nutipostkastide võrgustik Eestis üle 1000 nutipostkastini.

Kes peituvad Parcelsea taga?

Parcelsea on Eesti idufirma, mis arendab ning toodab nutipostkaste ning sellega seotud mugavusteenuste platvormi. Parcelsea on asutanud 2021. aastal endised Cleveroni võtmetöötajad Andres Sampka, Tanel Raun ning Indrek Jürgenson. Ettevõtte investorite hulka kuuluvad Superangel, Specialist VC, Depo Ventures ja Taavi Kotka, Triin Hertmann, Alvar Lumberg, Kristjan Liivamägi, Taavi Tamkivi, Kristjan Vilosius, Erki Lipre jt.

Cleveroni tegevjuhi Arti Kütti sõnul tuli otsus müüa erapakiautomaatide võrk seoses fookuse seadmisega Cleveroni põhiärile, milleks on pakiautomaatide ja -robotite arendamine ning müük maailma suurimatele kaubandus- ja logistikaettevõtetele. «2021. aastal võtsime selge fookuse jae- ja logistikaettevõtetele mõeldud last-mile-tehnoloogia arendamisele ning oma põhiäri kasvatamisele. Sellega seoses alustasime kõikide eraklientidele mõeldud ärisuundade peatamisega, milleks olid toidukas.ee, collect.net ning kodupakiautomaatide äriüksus.»

Küti hinnangul peaks tehing aitama kaasa erapakiautomaatide võidukäigule Eestis. «Mul on hea meel, et olime Eestis erapakiautomaatide innovatsiooni eestvedaja. Ma ise tugevalt usun kodupakiautomaatide võidukäiku tulevikus, kuid see saab juhtuda vaid siis, kui sinna läheb ettevõtte täielik fookus. Just seetõttu tegime ParcelSeale ettepaneku Cleveroni erapakiautomaatide võrk üle võtta. Samuti on hea meel ka selle üle, et meie kliendid saavad jätkuvalt osa erapakiautomaadi hüvedest ning saavad ligipääsu mitmetele uutele ParcelSea teenustele,» sõnas Kütt.

Parcelsea asutaja ja tegevjuht Andres Sampka kommenteeris ostu järgnevalt: «Cleveroni võrgu omandamisel lähtusime sellest, et Cleveroni kliendid on aktiivsed e-ostlejad ning samas on juba harjunud pakke nutipostkasti tellima. Seega, meie võimalus on pakkuda neile klientidele suuremat väärtust läbi avatud kontseptsiooni, kus nutipostkasti saavad tuua paki kõik kullerid. Kullerite vaates on kindlasti lihtsam jälgida ühtset standardit kui koolitada personali kasutama mitut eri toodet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles