Uute autode müük Eestis kasvab majanduslangusest hoolimata

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Jaanuari kõige müüdumaks mudeliks osutus Toyota Yaris Cross.
Jaanuari kõige müüdumaks mudeliks osutus Toyota Yaris Cross. Foto: Esta Tatrik

Kuigi statistikaameti esialgsetel andmetel langes Eesti majandus viimases kvartalis kolm protsenti, ei ole keerulised ajad veel autoturule jõudnud. Eelmisel aastal 8,6-protsendilist langust kogenud Eesti uute sõiduautode turg alustas 2023. aastat hoopis väikese tõusuga.

Jaanuaris müüdis Eestis 1773 uut sõiduautot, mida oli 2,8 protsenti rohkem kui möödunud aasta jaanuaris.

Jätkuvalt olid segmentidest suurima osakaaluga keskmised ja väiksemad maasturid, moodustades vastavalt 27,6 ja 26,3 protsenti kogumüügist. Väiksema keskklassi autode osakaal oli jaanuaris 13,7 protsenti.

Alternatiivkütuseid kasutavad sõiduautod moodustasid kogumüügist 47,1 protsenti, neist hübriidautosid oli 771, elektriautosid 58 ja CNG gaasiautosid 6.

Populaarseim automark oli jaanuaris taas Toyota 313 müüdud sõiduautoga, järgnesid Škoda ja Audi, vastavalt 232 ja 172 autoga. Mudelite edetabeli esikolmikusse mahtusid Toyota Yaris Cross (91 autot), Toyota Corolla (84) ja Audi Q2 (82).

Tarbesõidukite turg alustas aastat langusega – jaanuaris müüdi Eestis 413 uut tarbesõidukit, mis jäi 18,2 protsendiga alla eelmise jaanuari müügitulemusele. Automarkidest oli edukaim 82 müüdud sõidukiga Renault, esikolmikusse mahtusid ka Toyota (59) ja Scania (50).

Veokite segmendis olid kaks parimat Scania ja Volvo, vastavalt 50 ja 40 müüdud veokiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles