Elron: diiselrongid jätkavad Tallinna-Tartu liinil ka pärast elektrifitseerimist

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Elroni rong
Elroni rong Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Elroni plaani kohaselt jäävad ettevõtte diiselrongid Tallinna-Tartu rongiliinil osaliselt sõitma ka pärast lõigu elektrifitseerimist.

Kuna valitsus otsustas teisipäeval loobuda Tartu-Koidula ja Tartu-Valga liini elektrifitseerimisest, tuleb Elronil edaspidi jätkata nendel liinidel diiselrongidega. 

Elektri- ja diiselrongide depoo asub aga Tallinnas (tulevikus Soodevahes), mistõttu peaksid rongid sinna jõudmiseks läbima ka Tallinna-Tartu liini. Elroni teatel ei hakka diiselrongid tühjalt depoosse tagasi sõitma, vaid diiselrongidega jätkatakse Eesti kahe suurema linna vahel sõitmist ka pärast lõigu elektrifitseerimist.

«Esialgsete plaanide kohaselt jäävad Tallinna ja Tartu vahel sõitma lisaks elektrirongidele ka üksikud diiselrongid,» vastas Elroni pressiesindaja Katrin Kulderknup Postimehele. «Tulevikus soovime ka selles piirkonnas pakkuda praegusega võrreldes tihedamat sõiduplaani,» lisas Kulderknup.

Elroni teatel plaanitakse pärast elektrifitseerimist diiselrongidega jääda teenindama väiksemaid peatusi, kus kiirliin ei peatu. «Ekspressliine hakkavad aga teenindama ainult uued mugavad elektrirongid, mis jõuavad Eestisse 2024. aastal,» sõnas Elroni pressiesindaja.

Elektrifitseerimine Tallinna-Tartu liinil viiakse lõpule 2025. aasta alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles