Kahtlus leidis kinnitust: Tanker müübki Leedus tehtud õlut Eesti toodangu pähe (10)

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Mõisakeldri ja Tankeri õlled poeletil.
Mõisakeldri ja Tankeri õlled poeletil. Foto: Postimees

Pärast Postimehes avaldatud artiklit Tankeri uute õllede kahtlasest päritolust alustas põllumajandus- ja toiduamet menetlust ja selgus, et pruulimine ongi osaliselt toimunud kurikuulsas Leedu Kalnapilise tehases. Valeandmete esitamise eest alustati Tankeri omanikfirma suhtes menetlust. 

Postimees kirjutas Tankeri õlletoodanguga seotud kahtlustest 12. aprillil. Nüüd sai Postimees aga informatsiooni, et nädal hiljem ehk 19. aprillil alustatigi PTA poolt menetlust. Selle käigus selgus, et kuigi osaliselt toodetakse uusi õllesid (Sauna Lager, Tume Lager, Kerge IPA ja alkoholivaba Sauna Lager) ka Eestis, siis villitud, pruulitud ja kääritatud on neid ka Leedu tehases. 

Selle kohta jättis õllefirma aga info esitamata riiklikku alkoholiregistrisse ja nii otsustas PTA 5. mail alustada menetlust ka Tankeri emafirma Royal Unibrew Eesti OÜ suhtes, kuna nemad on õllede müüja Eestis ja peavad seetõttu nad kas korrektselt alkoholiregistrisse kandma või alternatiivselt käitlemise lõpetama - alkoholivabale õllele seejuures registreerimise kohustus ei kehti. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles