Eesti tahab sõja tõttu saada Brüsselilt rekajuhtidele leevendust (1)

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Rekkad lahkumas Tallinna sadamast.
Rekkad lahkumas Tallinna sadamast. Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Eesti tahab koos kaheksa ELi liikmesriigiga, et Ukraina sõja tõttu peatataks ajutiselt Euroopa sees kaupa vedavatele veoautodele ja juhtidele hiljuti kehtestatud karmid reeglid. Juba enne sõda nimetasid vedajad uusi reegleid absurdseks ja hoiatasid pankrotilaine eest. 

Majandusminister Taavi Aas esitas koos kaheksa liikmesriigi kolleegiga ELi transpordivolinikule Adina Văleanile palve nn mobiilsuspakett osaliselt Venemaa agressioonist tekkinud olukorra tõttu pausile panna. 

«Juba praegu on Euroopas veokijuhtidest puudus ja see puudujääk tulevikus ainult kasvab, kuna palju sektoris töötavaid ukrainlastest juhte on läinud kodumaad kaitsma. Samal ajal nõudlus aina kasvab. Ettevõtted kohanevad muutunud olukorraga ja otsivad uusi tarneahelaid, logistikutele esitab väljakutse ka põgenikevool ja vajadus toimetada kohale humanitaarabi. Rõhutame, et sellises raskes olukorras on iga vedu ja juht väärtuslik ning kaubaveod peavad toimuma võimalikult efektiivselt, vältides ebavajalikke sõite ja strateegiliste transpordikanalite ülekoormamist, mida on vaja Ukrainasse humanitaarabi viimiseks,» kirjutasid ministrid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles