Uued Euroopa reeglid ajavad vedajatel harja punaseks

Jaanus Vogelberg
Copy
Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president Jaak Kivisild.
Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president Jaak Kivisild. Foto: Margus Ansu / Postimees Grupp / Scanpix

Rahvusvahelised autovedajad peavad Euroopa Liidu uut nn «liikuvuspaketti» absurdseks ja hoiatavad, et selle tagajärjed võivad Eesti vedajatele olla fataalsed. 

Niinimetatud liikuvus- ehk mobiilsuspaketi näol on tegu järk-järgult jõustuvate muudatustega ELi siseste autovedude reeglistikus, mis on juba mitmeid aastaid põhjustanud ELi riikide omavahelist sõnasõda. Nimelt leiavad kriitikud, et paketi näol on tegu sisuliselt mõjukate Lääne- ja Kesk-Euroopa riikide poolt teostatava protektsionismiga, mille eesmärgiks on Ida-Euroopa tegijad turult välja tõrjuda. 

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni presidendi Jaak Kivisildi hinnangut toimuvale võib ühe sõnaga kokku võtta kui «absurdne». «Kogu pakett on ELi ääreala riikide suhtes vaenulik, diskrimineeriv ja neid ebavõrdsesse seisu seadev. Need nõuded pole probleemiks riikidele, mis asuvad Euroopa südames ja kes seda ka vahendeid valimata läbi surunud on. Teisel katsel Euroopa Parlamendis see õnnestus,» sõnas Kivisild, viidates säärastele riikidele, nagu Prantsusmaa, Saksamaa, Belgia ja Holland. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles