Riik kutsub elektrimüüjaid sõlmima hea tahte lepet

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandusministeerium ja Elering saadavad kõigile Eestis tegutsevatele jaotusvõrgu ettevõtetele ning elektrimüüjatele üleskutse ühineda elektrituru avanemise hea tahte koostööleppega.

«Lepet allkirjastades võtavad turuosalised endale kohustuse anda elektritarbijatele igakülgset ja ausat teavet, et aidata kaasa elektrituru sujuvale avanemisele 1. jaanuaril 2013,» ütles majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Ando Leppiman.

«Oleme elektrimüüjate ja jaotusvõrgu ettevõtetega hea tahte lepingu teksti arutanud ning paljud neist on avaldanud valmisolekut sellega ühineda.»

Leppe allkirjastamine on teisipäeval, 6. märtsil, kuid dokument jääb avatuks edaspidiseks, et kõik turuosalised saaksid sellega liituda ka hiljem.

Elektrimüüjaid ja võrguettevõtteid on Eestis ligi 50.

Hea tahte leppega liitunud turuosalised võivad kasutada elektrituru avanemise märki Avatud 2013. Samuti lisatakse leppe allkirjastanud turuosalised juba sel kuul valmivale elektrituru avanemise riiklikule veebilehele.

Vastavalt Eesti ühinemislepingule Euroopa Liiduga avaneb 2013. aasta alguses elektriturg täies mahus kõikidele tarbijatele. Igaüks saab valida endale sobiva elektrimüüja ning hinnapaketi. Turu avanemine tõstab elektrienergia hinda.

Kui tarbija elektrimüüjat ei vali, tagab talle elektri piirkonna võrguettevõtja nagu seni. Samas ei saa ka pärast 1. jaanuari 2013 valida võrguettevõtjat, kes elektrienergia koju või kontorisse toimetab: see jääb igal tarbijal samaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles