Wolti müük teeb MM-hõbedast multimiljonäri

PM Majandus
Copy
Marianne Vikkula vasaku ja Adena Friedman (paremal).
Marianne Vikkula vasaku ja Adena Friedman (paremal). Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

29-aastane Marianne Vikkula võitis kaheksa aastat tagasi rühmvõimlemise MM-ilt hõbemedali. Täna on ta aga Soome kõige paremini tasustatud alla 30-aastane naine, kes teenib idufirma Wolt müügist miljoneid.

Endise rühmvõimleja teekond ettevõtlusesse algas juba aasta enne sportliku tipptähiseni jõudmist. 2012. aastal osales ta vabatahtlikuna Slushi korraldatud start-up-üritusel ning jäi korraldajatele silma. Juba järgmisel sügisel tehti temast Slushi finantsjuht ning 2016. aastal asus ta juhtima kogu ettevõtet.

Slushi tegevjuht ei jõudnud Vikkula olla siiski pikalt: 2017. aastal alustas ta tööd toidukullerfirmas Wolt. Tema ülesandeks on leida ettevõttele uued turud ja käivitada seal äritegevus. Näiteks elas Vikkula Tšehhis üheksa kuud, kui Wolt riigis tegevust alustas.

Tänaseks on Wolti rahvusvahelise laienemise eest vastutavast direktorist saanud multimiljonär. Ta oli 2020. aastal Soome kõrgeima sissetulekuga alla 30-aastane naine, teenides mullu palga ja lisatasudena 1 138 029 eurot. Teade Wolti müügist USA börsifirmale DoorDash toob Vikkulale kukkrusse veel ligikaudu 7,5 miljonit eurot.

Kaks aastat tagasi Clevryle antud intervjuus pidas 29-aastane Vikkula oma edu saladuseks ambitsioonikust, pidevat enesetäiendamist ja töökust. «Tööeetika all pean silmas seda, et asjad tuleb teha lõpuni, ja päris kvaliteetselt,» selgitas ta toona.

Enne koroonaviirust oli Vikkulal 100–200 reisipäeva aastas. Siiski leiab ta endiselt päevas mõne tunni ka spordiga tegemiseks. «Tossud on mul alati kohvris kaasas. Jooksmist on asukohast olenemata lihtne harrastada,» ütles ta Kauppalehtile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles