Wolt vahetab seitsme miljardi euro eest omanikku (2)

Copy
Toidutellimise rakendus Wolt.
Toidutellimise rakendus Wolt. Foto: Wolt

USA toidutellimise firma DoorDash ostab Soome tehnoloogiaettevõtte Wolti seitsme miljardi euroga, teatas teisipäeval Wolt avalduses.

Wolti teatel on tehing suurem kui näiteks Sampo panga müümine Danske Bankile.

Woldi 7-miljardi eurone ostutehing toimub nõnda, et DoorDash maksab tehingu eest oma aktsiatega. Ühe DoorDashi aktsia hinnaks on sealjuures 206,45 dollarit. Firma prognoosib, et tehingu eest tasutakse Soomes makse rohkem kui 600 miljoni euro väärtuses, kui tehinguga vahetatavad aktsiad maksustatakse.

Tehingu järel jätkab Wolt tegevust praeguse nimega ja firma peakorter jääb Helsingisse. Peakorter muutub samas ka DoorDashi rahvusvahelise tegevuse keskuseks.

DoorDashi juht Tony Xu loodab tehinguga kasvu kiirendada. Juba on teada seegi, et Wolti praegune juht Miki Kuusi jääb ettevõttesse edasi ning tema otseseks juhiks saabki Tony Xu.

Wolt teatas, et neil on 4000 töötajat ning ettevõte on esindatud 23 riigis. Wolt Eesti OÜ-l on maksuameti andmetel kolmanda kvartali seisuga 1035 töötajat ning lõppenud kvartalis tekkis ettevõttes 4,3 miljonit eurot maksustatavat käivet.

Techcrunchi andmetel on Wolt oma tegevusajaloo vältel investoritelt kaasanud 850 miljonit dollarit. Viimane rahakaasamine toimus aasta alguses, siis saadi investoritelt kätte 440 miljonit eurot, mis on Soome rahakaasamise ajaloo suurimaid tehinguid.

DoorDashi aktsia rallis uudise peale USA järelturul peaaegu 20%. Praegu kaupleb väärtpaber 192 dollari tasemel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles