Väikeaktsionär: BLRT juhtkond kasutab firmat kui suguseltsi hoiupõrsast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi juht Fjordor Berman
BLRT Grupi juht Fjordor Berman Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Esmaspäeval, 13. veebruaril toimub BLRT Grupp erakorraline üldkoosolek, mille kokkukutsumist taotlenud aktsionärid kahtlustavad ettevõtte tegevjuhtkonda aktsiate ebaseaduslikus omandamises ja vähemalt 6 miljoni euro suuruse põhjendamatu soodustuse tegemises Fjordor Bermanile ja tema lähisugulastele.

Erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumise algatanud BLRT aktsionär Mihhail Gnidin taotleb, et BLRT Gruppis viidaks läbi sisejuurdlus, mis selgitab välja asjaolud, kuidas on viimasel viiel aastal toimunud BLRT Grupi aktsiate müük Bermanile ja tema lähisugulastele. Samuti taotleb Gnidin, et ka väikeaktsionäridel oleks võimalik kontrollida sisejuurdluse läbiviimise objektiivsust.

«Meie kasutuses olevad materjalid tõstavad üles kahtluse, et BLRT Grupi juhtkond on teinud viimastel aastatel väikeaktsionäride selja taga mitu tehingut, millega on kantinud Fjordor Bermani ja tema perekonnaliikmete arvetele BLRT Grupi aktsiaid viisil, mis kahjustab ettevõtte teiste omanike huve. Ainuüksi aktsiate bilansilise väärtuse järgi arvestades on tekitatud ettevõttele ca 6 miljonit eurot kahju, turuhinda arvestades on kahju oluliselt suurem,» lausus Gnidin.

Gnidin lisas, et BLRT Grupp on küll oma majandustegevuses edukas, kuid ettevõtte rahaasjad peavad olema sellegipoolest korras ja läbipaistvad.

«Vastupidiselt firma juhtkonna arvamusele ei ole AS BLRT Grupp Bermanite perefirma, ettevõttel on tänase seisuga 60 aktsionäri. BLRT aktsionäridena loomulikult soovime, et firmal läheks hästi, kuid me ei saa nõustuda, et tänane tegevjuhtkond kasutab firmat kui oma suguseltsi isiklikku hoiupõrsast, millest võib võtta raha vastavalt vajadusele,» lausus Gnidin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles