Koostööpartnerid stardijoonel: Lidl avab varsti Lätis poed

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Lidl.
Lidl. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saksamaa jaemüügiketi Lidl Läti tütarfirma on juba esitanud tarnijatele tellimused ja viimased ootavad Riias ja Läti suuremates linnades esimeste kaupluste avamise märguannet, kirjutab Leedu majandusleht Verslo žinios.

Lidl siseneb Läti ja Leedu turule varem plaanitust hiljem ning kaupluste avamine on pandeemia tõttu edasi lükkunud.

Leedus avas Lidl oma esimesed 15 poodi 2016. aastal ja nagu majandusleht kirjutab, on konkurentsiolukord seal karmistunud. Tarbijad on aga odavketi hästi vastu võtnud ning Lidl on murdnud riigi  kolme suurema käibega jaeketi sekka.

Eestis oodatakse samuti Lidli tulekut juba pikka aega, kauplused on püsti, kuid avamisaegade kohta ettevõtte kommentaare ei jaga.

Eelmise aasta lõpu seisuga olid Lidl Eesti  Eestisse investeerinud  63,5 miljonit eurot. 

Tänavu juulis teatas Lidl, et neil on valmimas kaheksa poodi neljas Eesti linnas – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas – ning käib nii kontori- kui poetöötajate värbamine. Alates juulist on Lidl Eesti Kaupmeeste Liidu liige.

Lidli ootus survestab ka meie tegutsevadid jaekette.

Konkurentiameti direktor Marje Josing tõdes Postimehele, et Lidl positsioneerib end discounterina ja on sellisena kõige lähem Maksimale. «Ei usu, et suurtest tegijatest keegi Lidli pärast uksi sulgema hakkab,» tõdes ta. Neil kõigil on emamaal kindel taust: Prismal Soomes, Rimil Rootsis, Maximal Baltimaades. Nad on kõik ka erinevad: Prismas on suur valik erivajadustega inimestele ja samuti Soome kaupa, Maximas Baltimaade toodangut, Rimis importkaupa. Coopis on parim valik Eesti väiketootjatelt.

«Suurem turuosa ümbermängimine tuleb suurtes linnades, maapiirkondadesse see ei jõua. Maal jäävad valitsevaks Coop ja Meie ning tuleb hoida pöialt, et nad ei paneks uksi kinni,» lausus Josing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles