Meerits: Kalevi meediaäri taga rikkumist ei paista

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Meedia.
Kalev Meedia. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Investorite Liidu juhatuse liikme Heldur Meeritsa sõnul ei näe ta börsifirma Kalev tegevuses seoses meediaäriga investorite huvide rikkumist.

«Konkreetsel juhul ei oska ma näha, et tegemist oleks korruptsiooniga, teiste aktsionäride teadliku kahjustamise või mingi muu ebaseadusliku tegevusega - vähemalt pole minul selliseid andmeid,» ütles Meerits BNSile.

Aktsionäridel, kes ei uskunud meediaplaanide õnnestumisse, on olnud piisavalt aega oma aktsiate müümiseks, märkis Meerits.

«Üldiselt ollakse nõus, et aktsiatesse investeerimine tähendab riski. Aga kui riskid realiseeruvad, hakatakse tihti üldist põhimõtet unustama ja püütakse leida patuoinaid,» tõdes Meerits.

«Ettevõtete juhid on teinud minevikus vigu ning kardetavasti teevad ka tulevikus, nii Eestis kui ülejäänud maailmas. Investorid peavad muude võimalike riskide kõrval hindama ka ettevõtte juhtkonnaga seotud riski,» rääkis Meerits.

Börsifirma Kalev teatas meediaüksuse Kalev Meedia loomisest 2007. aasta kevadel. Kalev Meedia kasvas nii liidetud meediaprojektide arvu kui palgatud töötajate hulga poolest kiiresti. Loodetud majandusedu jäi aga saavutamata - üksus on tekitanud Kalevi kontsernile kümnetesse miljonitesse ulatuva kahjumi.

Selle aasta alguses on Kalev asunud meediaüksust oluliselt kärpima. Reedese info kohaselt kaotab seal töö 150 inimest 200 töötajast. Ilmumise on lõpetanud kõik Kalev Meedia ajakirjad. Senise info kohaselt jätkab kärbitud mahus tööd telejaam ning tegevust jätkab ka portaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles