Ministeerium süüdistab vales trahviprognoosis majanduslangust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel. Foto: Liis Treimann

Siseministeerium, mille ametnikud prognoosisid 2008. aastal liikluskaameratest laekuvat trahvitulu üle 20-kordselt üle, süüdistab täna trahvitulu alalaekumises majanduslangust.

Ministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkko Koort rääkis, et liikluskaamerate trahvide prognoose tehes 2008. aastal oli teada orienteeruv liiklusintensiivsus Tallinn - Tartu maanteel, milleks oli 6000- 8000  sõidukit.

Samuti olid olemas andmed kiiruse ületamiste osas. Nende algandmete alusel hinnati võimalikuks rikkumiste hulgaks ühe kaamera kohta 250 rikkumist ööpäevas. Kaameraid oli planeeritud 16. Arvestuslikult andis see kokku 12 kuu peale on summaks 360 miljonit.
 
«Kuivõrd 2008. aastal algas majanduslangus ja ka liiklustihedus Tartu maanteel vähenes, kogunes reaalseid rikkumisi oluliselt vähem,» ütles Koort. 

E24 kirjutas eile, et 2008. aastal, kui riik planeeris kiiruskaamerate paigaldamist, prognoosis siseministeerium, et kaameratest laekuv trahvitulu on 360 miljonit krooni. Tegelikult laekunud trahve oli aga mullu 22 korda vähem.

Möödunud aastal tegi politsei kiiruskaamerate salvestiste alusel hoiatustrahve summas 1,03 miljonit eurot ehk 16,11 miljonit krooni. 2010. aasta 10. maist, mil kiiruskaamerad tööd alustasid kuni sama aasta lõpuni saadeti välja veidi üle 32 000 trahviteate summas ligi 9 390 000 krooni.

Seega pole algselt riigi prognoositud summat suudetud täis saada isegi pooleteise aastaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles