Finnair muutis meelt ja lõpetab päevapealt Valgevene õhuruumi kasutamise (1)

PM Majandus
Copy
Finnairi lennuk Manchesteri lennujaamas.
Finnairi lennuk Manchesteri lennujaamas. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Soome rahvuslik lennufirma Finnair teatas pärast Euroopa Ülemkogult tulnud soovitust Valgevene õhuruumi kasutamisest hoiduda, et järgib suunist ning lõpetab üle Valgevene lendamise.

Enne eilset Euroopa Ülemkogu teatas Finnair, et ei plaani enda lennutrajektoorides muudatusi. Kompanii teabejuht Mari Kanerva ütles esmaspäeval, et kuna Valgevene õhuruumi kasutamise kohta ei ole antud uusi juhiseid, ei too Ryanairi lennuga seotud vahejuhtum kaasa muudatusi Finnairi enda lennuohutushinnangu alusel.

Kuigi Euroopa Liidu liidrite tasemel lepiti kokku soovituses, mitte kohustuses, otsustas Soome lennufirma üle Valgevene lendamisest siiski loobuda. «Traficom (Soome transpordiagentuur - toim.) saatis täna hommikul lennuettevõtjatele selle kohta vastava soovituse,» ütles Finnairi kommunikatsioonidirektor Päivyt Tallqvist Ilta-Sanomatele.

Tallqvisti sõnul on esimene piirangust mõjutatud reis kolmapäevane Helsingi ja Alanya (Türgi) vaheline liinilend.

Valgevene õhuruumi kasutamise peatamine mõjutabki vaid kaht Finnairi sihtpunkti: Kreetat (Hania) ja Alanyat (Gazipaza). «Praegu on nendesse sihtkohtadesse väga vähe lende. Viimane lend Haniasse oli pühapäeval, Gazipasasse lennatakse homme,» lisas Tallqvist

Lennumarsruute pole Tallqvisti sõnul veel ümber planeeritud, kuid ta tõdes, et lennudistants tuleb igal juhul veidi pikem, kui ümber Valgevene lennata. «Reisijaid on muudatustest detailselt teavitatud,» lisas kommunikatsioonidirektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles