Lennufirmad lõpetavad ülelennud Valgevenest, aga eile maanduma sunnitud Ryanair sisenes uuesti (41)

Copy
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Air Baltic

Kui teised lennufirmad on valdavalt otsustanud eilsete sündmuste tõttu Valgeneve õhuruumi mitte siseneda, siis eile Miskis maanduma sunnitud Iiri odavlennufirma Ryanair seda ammu ei järgi.

Nii näitab lennuradari pilt, et Ryanairi Tallinna lendav lennuk sisenes Valgevene õhuruumi. 

Seda infot jagas kasutaja Twitteris.

Tallinna lennujaama info kohaselt maandus lennuk Tallinna lennujaamas kell 14.32.

Läti riiklik lennufirma airBaltic otsustas Ryanairiga toimunu tõttu üle Valgevene lennud lõpetada. Soome lennufirma Finnair samas muudatusi oma marsruutides ei plaani.

Valgevene lennufirma Belavia Riiga lendude lõpetamise otsust ei ole veel langetatud, kinnitas Läti transpordiminister Tālis Linkaits hommikuprogrammis. Ministri sõnul tõstatab Ryanairi lennuki kaaperdamine ning Minskis maanduma sundimine palju küsimusi Valgevene õhuruumi kasutamise turvalisuse kohta, kirjutab LSM.lv. Seetõttu otsustas ka airBaltic lennud sealses õhuruumis lõpetada.

Valgevene võimude tegevusel on kaugeleulatuvad tagajärjed, kinnitas Linkaints.

Lisaks airBalticule väldib Valgevene õhuruumi ka Ungari lennufirma Wizz Air. 

Muu hulgas kutsusid kaheksa riigi parlamentide väliskomisjonide esimehed riike üles Valgevene õhuruumi vältima. 

Soome lennufirma Finnair samas muudatuste tegemist oma lennumarsruutides ei plaani, teatas esmaspäeval kompanii teabejuht Mari Kanerva.

Kanerva ütles, et Valgevene õhuruumi kasutamise kohta ei ole antud uusi juhiseid. Vahejuhtum ei too kaasa muudatusi ka Finnairi enda lennuohutushinnangu alusel.

Teabejuhi sõnul võivad Finnairi lennud Kreekasse ja Türki kulgeda osaliselt Valgevene õhuruumis.

Valgevene võimud sundisid eile Ateenast Vilniusesse teel olnud Ryanairi reisilennuki libapommiähvardusega ja sõjalennukite survel Minskis maanduma. Seejärel vahistasid nad reisilennuki pardal olnud opositsioonilise ajakirjaniku Raman Pratasevitši. Pratasevitši saatus on praegu teadmata.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles