Jaanuaris tuli ots otsaga kokku 51 protsenti eestlastest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi uuringu andmetel suutis jaanuaris säästa 38 protsenti inimestest, ots-otsaga tuli kokku 51 protsenti eestlastest ning ülejäänud elasid kas vanadest varudest või olid sunnitud võlgu võtma, teatas majandusministeerium.

Konjunktuuriinstituudi poolt koostatav tarbijabaromeeter näitas jaanuaris mõningast kindlustunde kasvu, seda peamiselt paranenud hinnangute tõttu nii enda kui riigi rahanduslikule seisukorrale. Kaubandusettevõtete kindlustunne paranes samuti jaanuaris mõnevõrra. Viimaste kuude müüki hinnati oodatust paremaks, kuid järgnevate kuude suhtes ollakse ettevaatlikud.

Viimastel kuudel toimunud stabiilse müügimahtude kasvu jätkumist on oodata ka 2012. aasta esimesel poolel, kuid mõnevõrra on kasvanud aeglustumise oht. Viimastel kuudel on hakanud kergelt kasvama registreeritud tööpuudus ning samuti on lahenduseta Euroopat vaevav võlakriis, mis võib ühel hetkel hakata tugevamalt mõjutama ka Eesti majandust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles