Juhan Parts: kahtlusi konkurentsiameti erapooletuse suhtes tuleb uurida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

Majandusminister Juhan Partsi sõnul tuleb kindlasti uurida võimalikke kahtlusi konkurentsiameti erapooletuse suhtes seoses tänases Postimehes avaldatud infoga, et konkurentsiameti direktor Märt Ots on ise aastaid olnud tegev soojaäris ning müüs enne praegusele ametikohale asumist oma soojaettevõtte firmale, kelle hinnataotlusi ta nüüd kooskõlastab.

«Kuulen sellest teie käest esimest korda ja ei tea loo täpseid detaile. Kindlasti tuleb aga asja uurida, kui tekib väiksemgi kahtluseuss konkurentsiameti erapooletuses,» ütles Parts eile Postimehele.

Parts lisas, et konkurentsiamet peab olema sõltumatu, puhas ja vähimagi kahtluseta, kuna neil tuleb langetada väga keerulisi ja üliolulisi otsuseid. «Kahtlusi ja seoseid monopolidega ei tohi mitte mingil juhul olla. Siin ei ole kompromisse.»

Tänane Postimees kirjutab, et Ots oli aastaid suuromanik monopoolses kütteettevõttes, mille ta koos kahe teise osanikuga 2007. aastal suure kasumiga Fortum Termestile müüs.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles