Intervjuu Kaido Padar: koondasin end kõige raskemal hetkel

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Augustini 75-aastast Eesti Talleksit juhtiva Kaido Padari sõnul on firmal veel sama pikaks vastupidamiseks vaja teistsuguse kompetentsiga juhti.
Augustini 75-aastast Eesti Talleksit juhtiva Kaido Padari sõnul on firmal veel sama pikaks vastupidamiseks vaja teistsuguse kompetentsiga juhti. Foto: Tairo Lutter

Eesti Talleksi juhatuse esimees Kaido Padar, kes juhib ka riigifirmade nõukogude liikmeid valivat nimetamiskomiteed, räägib intervjuus, miks ta kõige keerulisemal hetkel ameti maha paneb ja miks ta usub, et elektriautode asemel hakkavad võidukäiku tegema keskkonnakahjulikumad diiselautod.

Eesti Talleksi haare on lai, alates kinnisvaraarendusest, lõpetades automüügi ja õlidega. Kuidas on kriis teid löönud?

Hea sõber Jüri Mõis ütles mõned nädalad tagasi, et kõik juhid peaksid praegu natuke krampis näoga ringi käima, kuna on vaja teha raskeid otsuseid: koondada, kärpida ja kokku tõmmata. Olen sellega hakkama saanud.

Suurima paugu on saanud automüük. City Motorsi ja Fakto Auto käive langes aprillis kuskil 80 protsenti. Kui minult aasta alguses küsiti, et palju automüük langeb, siis ma vastasin, et 25 protsenti. Täna ma arvan, et kukkumine tuleb aasta peale isegi kuni 60 protsenti. See on karm.

Teine pool ärist on kinnisvara. Meil on kokku 240 rentnikku, kellega oleme usinasti kokkuleppeid teinud. Kõigest hoolimata läheme ka Mustamäe tee algusse mõeldud uue linnakuga edasi (uus äri- ja elukeskkond, mille maksumus küündib 150 miljoni euroni – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles