Pindi Kinnisvara ostis Vestmani

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara.
Pindi Kinnisvara. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel omandas AS Pindi Kinnisvara 100 protsenti ASi Vestman Teenused aktsiatest, muutudes seeläbi turuliidriks nii vahendus- kui hindamisteenuse turul.


Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli sõnas, et Vestman Teenuste omandamine ja sellest tekkiv kahe juhtiva kinnisvarabüroo vaheline sünergia tähistab uut ajajärku Eesti kinnisvaraturul. «Tegemist on äärmiselt tugeva maakondliku võrgustikuga kinnisvarafirmaga, mille Pindi Kinnisvaraga integreerimisel võidavad peamiselt just mõlemast firmast teenuse tellijad.»

Roosiväli lausus, et ilmselgelt peab turg konsolideeruma, sest senine olukord, kus turuliidrile kuulus vaid 3-4 protsenti koguturust, ei ole tänases situatsioonis enam edasiviiv jõud. Tema sõnul liigub Eesti samal kursil kui Soome, kus kunagisest majandus- ja kinnisvarakriisist väljus turuliider ligi 25-protsendilise turuosaga.

ASi Vestman Teenused personalijuht Arvo Allev sõnas, et Vestman Teenused on heades kätes. «Olime firmale uut omanikku otsides väga põhjalikud, meie soov ja ootus on, et Vestman Teenuste töötajatele säiliksid töökohad, et organisatsioonid oleksid võimalikult sarnased ning et Vestmani endised ja praegused kliendid saaks ka tulevikus kvaliteetse teenuse osaliseks,» lausus Allev.

AS Vestman Teenused hakkab tegutsema Pindi Kinnisvara kaubamärgi all, soetatud firma integreerimiseks on Pindi Kinnisvaral õigus Vestmani kaubamärki kasutada kuni pool aastat. Kokkuleppe kohaselt muutub ka ettevõtte ärinimi.

Tehingu osapoolte kinnitusel on täpsed ostu-müügitingimused konfidentsiaalsed.

Ühtlasi teatas ettevõte, et on nüüd turuliider hindamis- ning vahendusteenuste turul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles