Uus juht: Air Balticu selle aasta tulemused kujunevad väga kehvaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: SCANPIX

Läti valitsus kiitis heaks lennufirma Air Baltic tegevuse optimeerimise kava, mis näeb ette kulude vähendamise. Lennufirma uus juht tõdes, et selle aasta kahjum võib ulatuda 60 miljoni latini.

Lennufirma selle aasta majandustulemused saavad olema väga kehvad- firma kahjum võib ulatuda 60 miljoni latini, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne firma tegevdirektori Martin Gaussi tõdemust. Mullu oli ettevõtte kahjum 36 miljonit latti.

Kavade kohaselt väheneb tuleval aastal reisijate arv 8 protsenti ning lennufirma juhtkond on valmis nii lennuliine kui ka töötajaskonda vähendama.

Usutakse, et selline kulude kärpimine aitab lennufirmal säilitada liidripositsiooni Baltikumi lennundusturul ning Riia lennujaam jääks regionaalseks transiidikeskuseks.

Valitsus kinnitas ka Air Balticu kapitali suurendamise skeemi. Kui eraaktsionär Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) endapoolset sissemakset ei tee, saab lennufirma 25,4 miljoni lati suuruse laenu. Sellisel moel ulatuksid riigi rahapaigutused lennufirmasse 83 miljoni latini, millest edaspidi saaks riik tagasi 25,4 miljonit latti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles