BLRT ehitas maailma suurima gaasipraami

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT nõukogu esimees Mark Berman.
BLRT nõukogu esimees Mark Berman. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Maailma suurima maagaasil töötava praami Boknafjord ehitas laevaehitusettevõte Fiskerstrand BLRT transpordiettevõttele Fjord1 vastavalt rahvusvahelise hanke tulemustele.

Praam oli projekteeritud Multi Maritime poolt. Nii laevaehitus- kui ka projekteerimisettevõte kuuluvad BLRT Grupp koosseisu, teatas ettevõte.

«See projekt on järjekordne kinnitus sellele, et meie kontsern suudab ehitada loodussõbralikke laevu «võtmed kätte» – alates projekti väljatöötamisest ja dokumentatsiooni ettevalmistamisest kuni laeva ehituse ja viimistlustöödeni,» rõhutas BLRT nõukogu esimees Mark Berman. «Loodan, et lähitulevikus on meie riigil olemas vajalik taristu ja meil tekib võimalus ehitada sellise praami ka Eesti jaoks,» ütles Berman ja lisas et peavad praegu läbirääkimisi neljanda praami ehitamiseks Saaremaa Laevakompaniile.

Praami pikkus on 129,9 ja maksimaalne laius 19,2 meetrit. Praam mahutab 242 sõiduautot või 22 veoautot koos reisijate autodega. Praam võtab pardale 600 reisijat.

Fjord1  on Norra üks suuremaid transpordiettevõtteid, mis opereerib praame, reisi- ja ekspressipaate, busse ning tegeleb turismiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles