USA ja Hiina pikendasid kaubanduskõnelusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Hiina president  Xi Jinping Buenos Aireses toimunud G20 kohtumisel.
USA president Donald Trump ja Hiina president Xi Jinping Buenos Aireses toimunud G20 kohtumisel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

USA ja Hiina esindajad pikendasid kaubanduskõnelusi kolmanda päevani, jätkates neid ka kolmapäeval. USA presidendi Donald Trumpi sõnul lähevad läbirääkimised sisseveotollide üle väga hästi.  

Kummagi riigi valitsus ei ole avalikustanud mingeid üksikasju, kuid Aasia aktsiaturud kerkisid uudise peale, et algselt kahele päevale kavandatud kõnelusi pikendati. 

Pooled kohtuvad silmast-silma esmakordselt pärast seda, kui Trump ja Hiina president Xi Jinping leppisid 1. detsembril kokku peatada karistusmeetmed teineteise impordile 90 päevaks.

Trump astus Hiinaga kaubandussõtta juulis, tõstes tariife Hiina kaupadele, vastusena kaebustele, et Hiina varastab USA firmadelt tehnoloogiat või survestab neid seda üle andma vastutasuks ligipääsu eest Hiina turule.

Trump kirjutas teisipäeva õhtul Twitteris, et «kõnelused Hiinaga kulgevad väga hästi». Hiina riiklik ajaleht Global Times aga oli eelnevalt hoiatanud Washingtoni, et too ei nõuaks läbirääkimistel Hiinaga liiga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles