ERR.ee: uus aasta tõi kaasa mitmete kaupade ja teenuste hinnatõusu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Uus aasta tõi kaasa mitmete kaupade ja teenuste hinnatõusu, kuna senine käibemaksu soodusmäär 5 protsenti asendati kõrgema määraga.

Krõbedamat hinda tuleb maksta näiteks raamatute, ravimite ja kontserdipiletite eest. Samuti tõusid liiklusregistri ning kodakondsus- ja migratsiooniameti toimingutega seotud riigilõivud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

See kas kõrgemate hindadega raamatuid ka vähem ostetakse, on näha paari kuu pärast.

«Usun, et see psühholoogiline mõju kindlasti avaldub esimeste kuude jooksul, aga hoolimata sellest loodame lugejate mõistvale suhtumisele ja sellele, et huvi raamatute vastu ei vähene,» rääkis Rahva Raamat AS jaemüügi juht Nele Mägi.

Ülikooli Apteegi töötajate sõnul ei jää inimestel hinnatõusu pärast ravimid ostmata, pigem hoitakse kokku meelelahutuse pealt, sest etenduste- ja kontserdipiletite käibemaks tõusis 5 protsendilt 18 protsendile.

Rahandusministeeriumi arvutuste järgi peaks järgmise aasta riigieelarvesse käibemaksumäärade tõstmisest laekuma umbes 400 miljonit krooni lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles