Omanikku vahetanud Luminor plaanib hiigelvõlga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor.
Luminor. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Äsja omanikku vahetanud Luminor teatas, et plaanib välja tulla kuni kolme miljardi euro suuruse võlakirjaprogrammiga.

Võlakirjad on erineva suuruse ning tähtajaga ning saadavat raha plaanib Luminor kasutada selleks, et toetada oma äri, aga ka selleks, et vähendada sõltuvust omanikpankade rahastusest, vahendas Äripäev.

Märkusele, et kolm miljardit eurot on väga suur summa, tõdes Luminori treasury valdkonna juht Max Ehrengen, et kuivõrd tegu on aktiivse programmiga, mis pikeneb igal aastal, on kolm miljardit eurot maksimaalne kogusumma, mille väärtuses võlakirju välja antakse. Ta lisas, et pank annab programmile igal aastal ka uue hinnangu, sest võlakirjade väljaandmine sõltub Luminori rahalistest vajadustest. “Programmil pole ametlikku lõppu,” lisas ta.

Loe lisa Äripäevast.

Septembris teatasid Põhjala pangad Nordea ja DNB, et müüvad 60-protsendilise osaluse Baltikumis tegutsevas Luminori pangas USA investeerimishiiu Blackstone’i erakapitalifondidele, tehingu hind on ligikaudu 1 miljard eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles